Війна Троянд » Блоґи» Блоґи адміністрації» Ласкаво просимо до творчої кузні нашого сайту!
21:10
Ласкаво просимо до творчої кузні нашого сайту!

Як правильно додавати і оформляти пости блоґу

Отже, спершу потрібно зайти на сторінку блоґів. (на ілюстрації - цифра 1). Зверху знаходимо активний напис «Додати матеріал» та нажимаємо його (цифра 2.). Ви відкрили сторінку створення посту для вашого блоґу. А тепер ознайомимось з наданими нам інструментами, та функціями, з якими будемо працювати.


Додавання постів блоґу 2

Розпочнемо з назви посту, для якої існує спеціальний рядок, який помічений на ілюстрації цифрою «1». Зверніть увагу, що назву ви маєте ввести обов’язково!
Під цифрою «2» розміщена панель з кодами. Тут є декілька кнопок, які дозволяють трохи прикрасити та урізноманітнити доданий вами текст.
Ми опишемо ті з них, які можуть бути для вас новими, проте дуже згодяться для гарного оформлення:
• Youtube Video (відео з Youtube)
• Image (малюнок)
• Hyperlink (гіперпосилання)
Під цифрою 3 розміщена сама область написання посту. Тут ви розміщуєте весь свій матеріал - текст, малюнки/фото, музичні файли та інше.

Додавання постів блоґу 3

Як бачимо, є 2 частини текстової області. Перша (верхня) – це короткий опис матеріалу. Сюди потрібно вставити фото (читай нижче як) і короткий опис вашого блоґу. Цю частину буде видно з головної сторінки блоґів. Друга частина – повний текст матеріалу. Це те, що ми бачимо, коли заходимо в сам блоґ, щоб переглянути його. Сюди теж треба вставляти фото (обов’язково) і ВЕСЬ матеріал.
Коли ви трохи наберетесь досвіду виготовлення постів, то спробуйте збільшити кількість функцій редагування. Для цього натисніть кнопку «All codes» на панелі з кодами, яка по замовчуванні показана неповна.

Додавання постів блоґу 4

Додавати коди в текст в просто. Незалежно від того, що буде міститись під кодом, чи то текст, чи то посилання, код вставляється у область написання посту однаково. Потрібно скопіювати сам код: і розмістити зліва, а справа написано функцію, яку він виконує. Розглянемо на прикладах.

Додавання постів блоґу 5

Наприклад, щоб додати відео з Youtubе, потрібно скопіювати код типу [video]http://www.youtube.com/watch?v=uIieSwo6jDQ[/video] . () Вставляємо його в поле для тексту і вуаля – відео додано! Обов’язково вирівнюйте вставлений код відео по середині тексту, щоб потім відео відображалось в центрі посту, а не з країв . Для цього виділіть весь код і натисніть кнопку «justify center» (вирівняти по середині).

Додавання постів блоґу 6

Ще одна ілюстрація:

Додавання постів блоґу 8

Щоб додати фото чи якусь картинку, потрібно натиснути на кнопку «img» на панелі з кодами. Якщо картинка з мережі, то копіюєте адресу посилання і вставляєте в рядок «Source» та жмете «ОК». Також можна вставити в пост картинку зі свого комп'ютера. Для цього знизу текстової області є кнопка для додавання зображення. Вибираєте файл, а коли збоку з'являться налаштування роздільної здатності фото, то обов’язково вкажіть ширину 600 рх, а вказану висоту краще стерти. Щоб фото не деформувалось і не було надто розтягнутим чи звуженим. А потім копіюєте назву фото (розміщена справа від роздільної здатності) в текстову область. Також важливо, щоб фото/картинка була посередні, для цього потрібно виділити у текстовій частині блоґу фото і нажати на кнопку «Посередині».

Додавання постів блоґу 9

Ще одна ілюстрація:

Додавання постів блоґу 10

Щоб вставити гіперпосилання (дозволяє зв’язати виділений вами текст з посиланням на якусь адресу в мережі, тобто, після опублікування посту читач, який натисне на такий «помічений текст» перейде за заданим вами посиланням на іншу сторінку.), жмемо на шосту кнопку в рядку з кодами. У «Site address» вводимо посилання на сайт, потім у наступному вікні «Site name» вводимо текст гіперпосилання.

Додавання постів блоґу 11

Також додавайте теги! Вони повинні стосуватись тексту посту. Не потрібно ставити їх багато, досить 2-4. Щоб розділювати теги, ставте між ними кому.

Додавання постів блоґу 12

Крім того, в пости можна додавати різні звуки, посилання, коди, цитати. Це все легко зробити за допомогою кодів. З якими ви з часом ознайомитесь.
Після завершення редагування посту, натисніть кнопку «Додати».

Якщо вас пригнітила вся ця інформація, то не відступайте, спробуйте на практиці все досить просто! А із запитаннями чи проблемами, які можуть виникнути при створенні вашого блоґу звертайтесь до адміністрації сайту через сторінку «Зворотній зв’язок».  
Категорія: Блоґи адміністрації | Переглядів: 868 | Додав: aliosha4569 | Теги: пост, War of the Roses, інструкція, середньовіччя, блоґи | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Kvitka  
2
Молодець!!! Дуже доступно і зрозуміло усе виклав!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Опитування
Що потрібно моду, який додає зиму в гру?
Всього відповідей: 27
Конкурс скріншотів

Друзі сайту
Пиши українською Все про Assassin's Creed Блог про Львів, життя та інші приколи UAstream.Net - новинки українського дубляжу, безкоштовні фільми, безкоштовні програми, свіжий софт, дизайн, ігри, музика, журнали Аніме та манґа українською
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0